11/11 – 2018 Första farsdag…..

…..utan min egen pappa…. han somnade in söndagen den 19 augusti efter en tids kamp med sjukdomen demens som vann över honom till slut. En förklaring till min långa frånvaro här och även tidigare med oregelbundna inlägg. 2 års oro och kamp är över – för oss men framför allt för han, min snälla fina pappa som inte var han det sista året. Nu har han frid och lugn och säkert en härlig tillvaro med min mamma som han äntligen säkert fått möta igen efter 24 år. Tomt, det är klart det är tomt och en saknad, men tänker på dig med värme idag. Ska besöka graven igen vid nästa tillfälle jag är i Västervik igen, troligtvis om två veckor, ska tända ljus då och lysa upp höstmörkret och minnet av dig.

Nu tar jag nya tag och min näst bästa tid på året närmar sig…JULEN….så härligt och mysigt med allt vad det innebär i orden jul-advent.

Må så gott! Kram Agnetha

 

Senaste månaden del 3…Palmaresan…

 

 

Startade vår resa från Skavsta torsdagen den 21/9 kl: 15:35 och landade i Palma kl:19:10.

Väl framme efter en kort taxiresa från flygplatsen, checkade vi in och sen tog vi en skön promenad ut med stråket i den ljumna luften, så härligt att vara här igen….

Vi bodde på UR Portofino som ligger ett stenkast från ”vår” strand och lokalkrogen precis vid vattnet och promenaden. Här tillbringar vi vår mesta tid med att bada, sola, läsa och bara ta igen oss. Vi hade tur denna resa med 5 dagar sol och ca 30 grader och 25 grader i vattnet. D-vitamin är tankad för vintern:)

Det är 2,5 km in till Palma dit vi cyklar in till flera gånger i veckan för att flanera, titta i butiker och äta god mat.

   

På lördagen hyrde vi bil och begav oss till den lilla byn Santanyi, där de har marknad i den gamla byn, så trångt, mysigt och mycket folk.

   

Härlig matmarknad i en del av denna marknad med diverse frukter, grönsaker, blommor och mat.

Vi avslutade dagen med att åka till den stora fina stranden Es trenc, för mat och bad innan vi åkte tillbaka till hotellet.

Vi har kallat detta en matresa 🙂 , då vi ätit på flera mysiga restauranger med god mat och service. Här åt vi på en tapasrestaurang i närheten av Portixol.

Sitta med denna vy mätt och belåten, samtala med mannen och titta på folklivet är balsam för själen.

Ett nytt shoppingcenter invigdes för ett år se i närheten av flygplatsen, dit tog vi en taxi en dag och shoppade lite.

Två veckor innan vi åkte beställde vi bord på La Perla, ryktena om god mat och en fantastisk miljö stämde mycket väl.

Vi skålade i bubbel, åt en fantastisk god fiskrätt med gott vin till, med en efterföljande efterrätt innan vi mycket nöjda cyklade tillbaka till hotellet.

Sista morgonkaffet, en stor Kaffe americano, mmmm.

    

Sista dagen, tisdagen spenderades på ”vår” egna strand, lugnt och skönt med sol, bad och en god bok.

Flög sen hem vid 21 på kvällen, landade lite försenade på Skavsta vid 00:30, bil hem i en timma och somnade sen gott.

En fantastiskt skön och avkopplande resa som vi bär med oss i själen länge…

Må så gott!  Kram Agnetha

Senaste månaden del 2…..

             

I mitten av september var jag, mina syskon tillsammans med del av våra familjer hos min ena bror vid deras lantställe utanför Vimmerby. Min pappa som varit dålig under hela våren hade tidigare i sommar fått plats på ett äldreboende. När vi lämnade och flyttade honom blev det mycket saker som vi körde till deras lantställe för genomgång senare under hösten, så det var alltså nu.

Det gick ganska fort och smidigt, så det var skönt och vi vände senare hemåt med en full bil av saker.

Min brors lantställe är som en liten gård som ligger vid en gammal kvarn. Han har köpt sig en liten traktor som både stora som små tycker om att köra. Min man har haft det som en stor önskan att någon gång få köra traktor, så detta tillfälle var lyckan gjord. Min bror körde ur den ur garaget och mannen fick köra och lasta ut en gräsbal med skopan och lasta på släpkärran. Lyckan var total…..:)

En härlig höstdag i smålandsskogarna.

Kram Agnetha

Ta dagarna som de kommer och lite mat….

     

Efter ett par veckor in på semestern märker man att kroppen och hjärnan har vant sig vid att ta dagen som den kommer, njuta av att inte ha alla timmar inrutat och veta vad man ska göra, stressa eller alla krav man har på sig och detta är så välbehövligt och skönt….för både kropp och knopp…

Dagarna på sjön är fantastiska där man slappnar av och bara är… sitta med fötterna i vattnet på en bergshäll och läsa en god bok (jag läste boken om hunden Arthur på bilden) det är livskvalitè för mig. Skala färskpotatis i sjön, sätta på vår lilla grill och koka potatisen där på.. tar lite tid…men tid har vi ju på semestern…. I vår kylväska hade vi med burkskinka, grädde, sill, gräddfil, saltgurka, vanlig gurka, tomat, gräslök och dill.

Detta blev en god, lättlagad och somrig lunch på sjön. Fortsätt njut av sommaren /Agneta

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!