Sommarens och sensommarens skörd hemma i stan….

 

Efter snart fyra dagars regn, som i och för sig behövs, så tittade jag tillbaka på lite bilder och vad denna sommar gett oss för skörd här hemma i stan. Inte lätt att ha planteringar att ta hand om på två ställen då vi oftast är nästan hela sommaren på landet, får se hur vi gör nästa år….om vi koncentrerar oss på ett ställes odlingar.

Hemma i våras satte jag i alla fall tomater, jag planterade två skivor från en ekologisk vanlig tomat. jag la den i en kruka med planteringsjord, la tomatskivan ovanpå och täckte med lite jord. Efter ett par veckor hade det kommit upp ca 7-10 små plantor/ tomatskiva, från de två tomatskivor jag planterade. Jag planterade om och tog hand om ca 6 stycken, de har för mig gett så mycket tomater, ca 50 st. Är så glad att jag lyckades från grunden med dem. Alla är inte klara än och har inte fått färg, men en del är klara, får se hur länge de klarar sig ute för kylan innan jag får ta in dem och låta dem bli klara.

Nästa sak jag odlade var krukgurkor, där lyckades jag få en som klarade sig. hade flera på gång men då bara sonen var hemma och skulle sköta bevattningen, gick det sådär :), men jag får vara glad för den lilla som blev.

Smultron har vi haft mycket här hemma, gott att gå och plocka av och stoppa i munnen, det tycker även hunden som går och äter direkt ifrån plantan.

Rabarber har vi haft gått om då vi kunnat göra både pajer, haft i smoothie och i den blandsaft vi gjort med jordgubbar och rabarber och även ren rabarbersaft.

Sättpotatis köpte jag tidigt i våras och förgrodde, satte sen ner dem i tre tunnor, fördelat på kanske 4 potatisar i varje tunna. Skörden blev god och vi fick potatis till ca 4 måltider, härligt och smakade fantastiskt gott. Roligt att äta och använda sådant som vi själva odlat fram, Lycka!

 

Fortsätter nog i regnet att titta på sommarens bilder för att kunna värma mig lite 🙂 Efter kvällens mat blir det skogsrundan med vovven.

Må så gott! Kram Agnetha