Pannkakslunch på gråskär….

Härlig vy att laga mat på…tittar på måsarna och båtar som åker förbi när man väntar på att pannkakorna ska bli klara….

Idag blev det en tur till gråskär, vi tog med oss lunch ut på ön för att kunna stanna en stund. Jag förberedde hemma på morgonen och vispade ihop pannkakssmet som jag hade i en tupperwareburk med lock på med mig i kylväskan. Smeten var lätt att steka med sen, då den stått och dragit till sig en stund i kylväskan.  Mer som var med var, flytande margarin, jordgubbssylt och färska jordgubbar.

Receptet till pannkakorna jag använde mig av var:

2 ägg, 8 dl mjölk, 4 dl vetemjöl(eller glutenfritt mjöl), 1/2 tsk salt. Smeten drog till sig i sin tid i kylväskan och var sen lätt att steka med.

Pannkakorna serverades med jordgubbssylt och färsk jordgubbar.

Jag har under mina år på sjön funderat ut, och sparat på mig kastruller och stekpannor som jag kan använda på grillen på sjön, mina s.k. båtsaker. Jag har en båtlåda som jag ska visa er framöver där jag antingen kan ha många olika kökssaker i som man har nytta av på sjön eller så packar jag dagen/dagarnas saker jag behöver för matlagningen som ej behöver vara i kylväskan.

Dagens efterrätt blev kaffe och en hemmagjord chokladboll 🙂

Syns lite dåligt, men tog kort på bergshällen där någon annan besökare hade ristat in en gubbe på hällen 🙂

Må så gott! /Kram Agnetha

Ta dagarna som de kommer och lite mat….

     

Efter ett par veckor in på semestern märker man att kroppen och hjärnan har vant sig vid att ta dagen som den kommer, njuta av att inte ha alla timmar inrutat och veta vad man ska göra, stressa eller alla krav man har på sig och detta är så välbehövligt och skönt….för både kropp och knopp…

Dagarna på sjön är fantastiska där man slappnar av och bara är… sitta med fötterna i vattnet på en bergshäll och läsa en god bok (jag läste boken om hunden Arthur på bilden) det är livskvalitè för mig. Skala färskpotatis i sjön, sätta på vår lilla grill och koka potatisen där på.. tar lite tid…men tid har vi ju på semestern…. I vår kylväska hade vi med burkskinka, grädde, sill, gräddfil, saltgurka, vanlig gurka, tomat, gräslök och dill.

Detta blev en god, lättlagad och somrig lunch på sjön. Fortsätt njut av sommaren /Agneta

Fin kväll att titta till båten….

Kvällspromenad vid skymning med vovven…så vacker kväll….tittar till båten….ser på det lugna vattnet- ett helt gäng gäss kommer och skränar och landar nedanför Hersö och har träff :)…går vidare i sommarkvällen och syrsorna spelar sina melodier som låter som en sommardans – underbara sommar…..

Hejsan!

Agneta Johansson heter jag och driver bloggen Mat på sjövis.se. Jag bor i Linköping mellan har ett älskat läntställe på Vinö, Östanvik där vi tillbringar så mycket tid som möjligt. Jag är gift med min man Stefan, vi har tre barn som är 25, 23 och 19 år, så vi har bara en boende hemma. Vi har också vår gamla goldenhanne Ludde som är 11 år. Som jag brukar säga – vi far mellan hem och hav så ofta det går, gärna varje ledig stund.

Ett stort intresse för mig är mat och bakning, då gärna göra både vardag och fest när vi är ute i skärgården med vår lilla båt och vad man kan laga för mat när man är ute på sjön, om så bara för en dag eller om man tillbringar sin semester flera veckor i skärgården. Det kan vara svårt att variera sig så min intresse för mat på sjön har tagit mig hit för att inspirera och ge olika alternativ på mat på sjövis och det man fångar i sjön. Hoppas det kan ge er lite inspiration för framtida båtäventyr 🙂 Ni kommer säkert också få många andra recept och även få följa med i min vardag mellan hem och hav…..

Vill ni kontakta mig på mail: Maila: agnethajohansson@live.se

Varmt välkomna hit!

Agneta Johansson