Mellolördag…………

…..nu drar mellocirkusen igång….kul tycker jag, vi brukar göra lite mysigt av det och laga god mat, två eller trerätters och duka lite extra fint. Det var mer förut när barnen bodde hemma, nu blir det nog lite mer avskalat och enklare när det bara är mannen och jag och sonen på 19 år är nog inte så road av detta….:)

Mitt fredagsfika igår….man måste unna sig något fika ibland och fira in fredagen 🙂

Nehej, nu dags att planera kvällens middag och så en tur ut och lufsa i all denna snö som kommit..

Trevlig lördag till er!

Kram Agnetha!

Att hitta balansen…..

…..i tillvaron efter att en gång varit utmattad och kommit tillbaka till jobb på heltid är inte lätt. Saker händer i vardagen och ibland hopar sig allt samtidigt, då tryter orken och de gamla symtomen kommer tillbaka. Även om jag blivit bättre på att läsa signalerna och dra i bromsen tidigare, är det ibland inte tillräckligt då allt händer samtidigt. Halva dagar och en heldag hemma med att bara gå runt i tystnaden och pyssla är balsam för själen och en trött hjärna. Till helgen väntar 50-årsfest och träff med gamla vänner, det ska bli kul och förhoppningsvis energigivande.

Fortsätter att lulla runt, tar en kaffe och bara är….så skönt…

Fredag nu, bästa dagen på veckan!

Trevlig helg!

Kram Agnetha

Koka soppa på en spik…..

…….nej då, men på fisk….soppa på en torsdag är ju aldrig fel och framförallt inte i dessa dagar då snön och regnet yr om vartannat och det både är och känns ruggigt. Då passar det gott med en värmande soppa. Nedanför kommer receptet.

Fisksoppa med räkor, dill och citron!

Detta behövs:

400gr valfri fiskfilé (jag tog torskrygg), 150g skalade räkor, 1 morot, 1 gul lök, 1/2 msk smör, 1-2 msk pressad citron, 7 1/2 dl vatten, 2 fiskbuljongtärningar, 2 dl grädde, 1/2 dl hackad dill, salt, peppar och 2 tsk finrivet citronskal.

Gör så här:

  1. Skär fiskfilén i bitar
  2. Skala och finhacka 1 morot och 1 gul lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt 1-2 msk färskpressad citron och 7 1/2 dl vatten.
  4. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka 5 minuter. Rör ner grädde och lägg i fisken.
  5. Låt koka på svag värme i 3 minuter. Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och peppra. Toppa med 2 tsk finrivet citronskal.
  6. Färdigt att servera! Vi hade gott bröd till soppan också.

Lycka till!

Snart helg igen, så skönt och välbehövligt!

Kram Agnetha