Lördagens utflykt gick till…

Morgonstund har guld på himlen, solen sken när vi startade.
Vi hamnade på Båtmässan i Älvsjö….
Många fina båtar att titta på.
Denna Crescent fastnade vi för.
Lagom stor för våra behov.

Efter vi ätit lunch inne på mässan och kikat färdigt på båtarna åkte vi vidare till ZETAS trädgård och kikade lite innan vi styrde kosan hemåt igen.

Så mysigt att strosa omkring bland alla fina saker där inne.
Köpte med mig en fin ljusstake från ZETAS.

Det blev inget båtköp på plats denna lördag, men vi är så sugna på att köpa en ny till sommaren. Vi fortsätter vårt letande på hemmaplan så får vi se vart det leder.

Efter vi varit på ZETAS åkte vi hemåt och väl hemma förberedde vi för mat till kvällen. Vi grillade egna hamburgare med goda tillbehör. Sen såg vi Mello på kvällen och enligt mig så vann rätt låt. John Lundvik är så bra och en glädjespridare. Får se hur han står sig i konkurrensen i maj.

Dags att ta tag i denna dag…Må så gott! Kram Agnetha

Kvällens skaldjurskasse…

…beställde vi från Ica Maxi. En nyhet som de börjat med och det var vi tvungna att testa eftersom skaldjur är en stor favorit hos oss. Man var tvungen att beställa 1-2 dagar innan man ska hämta den. 399 kr och så värt priset. Detta kommer vi säkert beställa fler gånger 🙂

I kassen innehöll det: Färska räkor, Rökta räkor, Havskräftor, Krabbklor,Aioli, Husets Brie, Norins Norrbotten och Queenoliver.
Till ostarna hade jag mitt goda glutenfria fröknäcke inhandlat på Coop.
Till osten och kexen hade vi Icas fikonmarmelad.
Mmmm så gott….
Nu är vi mätta och belåtna och har slagit oss ner i soffan och njuter av fredagskvällen.

I morgon har vi planerat en utflykt… Återkommer om vart vi styrde vår kosa…

Önskar er en fin kväll! Kram Agnetha

Frinally……

Fredag – äntligen, har känts som en lång jobbvecka denna vecka, men nu är det fredag och den ska njutas med en ny skaldjurskasse från Ica Maxi. Återkommer med bilder och innehåll när vi fått hem den och avnjutit den.

I går hade vi en familjetorsdag med alla ungdomarna hemma på mat och filmkväll, så mysigt. Vi såg filmen First Man som är baserad på boken First Man: The Life of Neil A. Armstrong. Den var ok och sevärd men inte en film jag ser två gånger.

Jag lagade Herrgårdskyckling från Jennys matbloggs kokbok och till det serverade jag ris och kokta grönsaker, så gott! och uppskattat.
I tisdags på fettisdagen bakade jag semlebullar, men vi provsmakade de inte då utan väntade tills vi hade vår familjetorsdag.
Jag bakade från min mammas gamla recept men bytte ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl blandat med mandelmjöl. De blev inte så höga men de blev ok ändå.
Haha får fylla på med mycket grädde för att få lite höjd på dem 🙂
Tre stycken fyllda med mandelmassa.
Och tre fyllda med vaniljkräm.
Mmmm blev uppskattat som efterrätt till filmen.

Nu ska jag se skidskytte på tv, det är VM och damernas sprint – heja Sverige!!

Sen är det dags att provsmaka vår skaldjurskasse.

Må så gott och njut av fredagen, Kram Agnetha

Trots bakslag och varannan dag….

Våren kommer – våren går – vintern går – vintern kommer… men trots dessa skiftningar och var och varannandags väder kör jag på med lite vårfeeling i form av nytt armband till iwatchen och nytt matchande skal till mobilen från ideal of sweden när inte vår jackan och vår skorna kan plockas fram än. Sinnet är ändå glatt och skönt är det för vi vet ju att det är bakslagets tid framför oss så det gör inte så mycket.

Nu är det strax dags för mästerkocken, ett stående inslag på onsdagarna.

Må så gott! Kram Agnetha

Något lånat och något nytt……

1 Maaarrrssss…….smaka på den….känns helt underbart att ha kommit hit….och vilket väder det bjuder på i dag, en härlig klar lite kylig luft och en stor sol 🙂 och så är det fredag…..

Slutade tidigt i dag, slappade lite framför skidorna innan äldsta dottern kom och hämtade mig för ett pass på gymmet – fredagsfys innan fredagsmys….så nu har en skön känsla i kroppen infunnit sig efter träningen och att det är helg, en lugn sådan och tid för lite läsning.

Den vänstra boken av Alex Schulman har jag lånat från en kollega och börjat läsa, riktigt bra än så länge, fängslande läsning.

Den högra boken av Michelle Obama köpte jag ny på bokrean på Ica Maxi för 79 kr. Kan tänka mig en fängslande intressant läsning även där.

Dessa ligger på mitt lilla bord bredvid soffan för läsning när lust och ro finns. Efter att jag avslutade rektorsprogrammet i november har det faktiskt tagit fram till nu att vilja läsa böcker och då få välja dem själv känns lyxigt 🙂

Strax dags att börja med fredagsmaten – i dag blir det en lyxig fiskgratäng med tillbehör. Önskar er en skön fredag!

Må så gott! Kram Agnetha