Fredag på Vinö…….

Fredagens kvällsmat på Vinö blev idag svamprisotto med ett glas vitt vin, receptet ser du längre ner, blev såå gott!

Ett glas vin med babbel med mannen medans vi lagar mat.

      

SVAMPRISOTTO

Ingredienser för 4 portioner

500 gram blandad svamp, 2 msk smör, till stekning, 1 st bananscharlottenlök, finhackad, 4 dl arboriris, 2 dl vitt vin, 1 l buljong, het, kyckling- eller svampbuljong, 100 gram smör, rumstempererat, 1 dl färsk riven parmesanost, salt och peppar.

Gör så här:

  1. Rensa svampen. Stek den i en stekpanna. När den börjar få färg och allt vatten är borta, tillsätt smör och fortsätt steka ett par minuter.
  2. Stek löken i en vid kastrull utan att den får färg. Tillsätt riset och fräs det ett par minuter under omrörning.
  3. Häll på vinet och låt det koka in under omrörning. När man gör risotto är det viktigt att man rör hela tiden.
  4. Tillsätt den heta buljongen lite i taget. Riset är klart när det är genomkokt men fortfarande lite tuggmotstånd.
  5. Ta riset från värmen och rör ner smöret och sen sist osten. Risotton ska ha en krämig konststens.
  6. Vänd ner svampen, smaka av med salt och peppar och servera.
  7. Servera gärna ruccolasallad till, smakar gott tillsammans med ruccolans nötiga smak.

Lycka till!

Önskar er en härlig fredag!

Kram Agnetha