Ytterligare ett tips, men på något smarrigt…..

….till helgens efterrätt kanske… går bra att förbereda dagen innan den ska serveras. Här kommer Helgens goding – Oreokaka.

 

Servera gärna kakan med goda hallon, antingen färska eller upptinade lite blöta från frysen, gott vilket som.

Här kommer receptet:

INGREDIENSER: (ca 10-12 bitar)  
Oreobotten:
150 g oreokex med chocolate cream
75 g smält smör

Cheesecakefyllning:

300 g Philadelphiaost
250 g ricotta
2-2 1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
150 g oreokex (vanliga)

Topping: Hallon              

        Oreobotten:
Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda
smulorna med det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara
kanten på en springform, 18-24 cm i diameter och tryck ut degen
i ett jämnt lager, Låt stå i kylen i 20 minuter.

Cheesecakefyllning:
Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vanilj-
socker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
krossa oreokexen och häll ner i smeten.
Häll smeten över oreobotten. Ställ in i kylen.

Servering:
Ställ fram kakan en stund innan servering. Värm hallon och servera tillsammans med kakan.

Lycka till!

Till helgen väntas en landethelg, ska läsa rapporter inför opponering på rektorsprogrammet nästa vecka och sen ska jag till skogs och plocka mossa, granris och små granar inför adventspyssel och pyntning som ska med hem. Nästa helg blir nämligen bakhelg med ungdomarna, lussekatter, pepparkakor och lite annat smått och gått står på schemat.

Må så gott! Kram Agnetha