Ett litet middagstips…..

När julen gjort sitt och man är trött på både julmaten, rester och allt godis så brukar jag bli sugen på nya recept, nya goda maträtter att testa. Denna kycklinggratäng provade vi idag, det blev en ny favorit med lite extra tillbehör nästa gång bara. Receptet finner ni nedanför bilderna.

Krämig kycklinggratäng!

Detta behövs:

1 kg kycklingfilèer, salt, svartpeppar, 10 st soltorkade tomater i olja, 1 stor vitlöksklyfta, 0,5 röd chili utan kärnor, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk torkad oregano, 5 dl utspädd kycklingbuljong, 2, 5 dl grädde, 1 dl parmesan, fint riven.

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader, varmluft. Dela kycklingfilèerna i mindre delar(4-5 bitar på 1 kycklingfilè) Fräs sen kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom. Salta och peppra. Lägg sen över dem i en ugnsform.

Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i ca 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smällt. När den smällt gör jag en redning på 2 msk maizena utrört i lite vatten och häller i, låter det sjuda upp och gå ihop. Häll sen denna sås över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera med valfri pasta, färska tomater och färsk basilika som man strör över gratängen.

Tips! Nästa gång jag gör denna ska jag även ha i färska champinjoner och stekt bacon, det tror jag kommer passa jättebra till!

Lycka till!

Nu blir det att kolla på tv en stund, i morgon ska jag hasa mig till gymmet……

Kram Agnetha