Mat på Sjövis…mannens musslor….

Inspirerad av gårdagens middag ute på Ett rum och kök, efter bio med goda vänner då vi såg Solsidan som var riktigt bra och rolig provade mannen på att koka egna musslor när vi kommit ner till landet idag. Själv åt jag rårakor och stekt kyckling då jag inte är så förtjust i musslor.

Receptet kommer här nere:

Moules Chèvre

Ingredienser för 2-3 portioner:

1 nät blåmusslor, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 dl vitt vin, 1 msk honung, 2dl chreme fraiche, 200 g chèvreost, i bunt hackad bladpersilja, salt och nymalen svartpeppar.

Gör så här:

Tvätta/rensa musslorna och ta bort de som ej stänger sig om man knackar dom lätt i bänken eller är trasiga. Hacka lök samt vitlök och fräs i en gryta på medelvärme tills löken är mjuk. Mosa chèvren och blanda med chreme fraichen och honung. Häll vinet i grytan och därefter chreme fraicheblandningen. Låt allt koka upp och häll sedan i musslorna, täck med lock. Koka musslorna ca 5 minuter tills de är klara och har öppnat sig, skaka grytan några gånger.

Strö över rikligt med nymald svartpeppar, salt samt persilja och servera genast med något gott bröd.

Lycka till!

Nu väntar ett par sista sköna dagar på vår ledighet på landet. På lördag bär det av till Västervik på 19-årskalas för barnens kusin. På måndag drar vardagen och jobb igång igen.

Må så gott! Kram Agnetha