Pajernas tid är här…

…Det är så vackert ute i trädgårdarna nu när allt blommar, äppelträdet har börjat blomma och rabarbern har börjat få sina första späda stjälkar.

Vad passar då bättre än att göra en god försommarpaj av rabarbern. Jag tog även i lite frysta jordgubbar så jag kunde fylla den ordentligt.

      

Detta pajrecept är sen urminnes tider, då min mamma för säkert 30 år sen fick det av hennes väninna Karin. Många recept är ju liknande i dag, men detta lever kvar hos oss och är en favorit. Jag har sen dess kallat den Karins paj där jag kan använda den utefter säsongens frukter och bär. Så här blev den nu:

Recept Karins paj!

125 gr smör, 1 dl socker, 1 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 2msk mjölk eller grädde.

Allt blandas i en kastrull och låtes sjudas upp. Detta häller du sen över valfri mängd bär eller frukt. Jag tog och blandade rabarber och jordgubbar. Pudrade över lite potatismjöl innan jag hällde över smeten. (Jag gör oftast dubbel sats, då vi i vår familj älskar det som är överst 🙂 ).

Värm ugnen till 200 grader och grädda i ca 20-30 minuter, den ska bli gyllenbrun. Njut tillsammans med vaniljsås eller lite vaniljglass.

Lycka till!

Vad kan smaka bättre en försommarkväll som denna 🙂

Värmen verkar fortsätta så det är bara att fortsätta njuta och ta tillvara på dessa dagar.

Må så gott! Kram Agnetha