Ljuvligt gott!!

Söndagskvällens middag blev ljuvligt god:)

Stekta pilgrimsmusslor med örtolja, till det serverade vi blomkålsmos och sparris. De små ”rackarna” är dyra men såå goda. Nedan kommer receptet:

Stekta pilgrimsmusslor med örtolja

6-8 st färska pilgrimsmusslor, olivolja eller smör, citron, havssalt och vitpeppar.

Örtolja

1/2 kruka basilika, 2-3 kvistar bladpersilja, 1/2 vitlöksklyfta, 1/2 dl olivolja, salt och peppar.

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till örtoljan i en mixer till en jämn dressing. Gör klart blomkålsmoset och håll den varm. Hetta upp en stekpanna med olivolja eller smör i och stek musslorna 45 sekunder till en minut på varje sida så att de får lite färg. Droppa lite citron över och strö på havssalt och lite vitpeppar. Lägg upp på tallrik tillsammans med en klick blomkålsmos och kokta sparrisar. Ringla lite örtolja över pilgrimsmusslorna och servera genast.

Jag tog ett medelstort blomkålshuvud, delade det i mindre bitar och kokade i 2 dl grädde. Kryddade det med salt och vitpeppar. När det kokat klart, ca 10 minuter körde jag med stavmixer till en slät mos.

Kokade sparrisen i 3 minuter i lättsaltat vatten.

Prova gärna detta, så gott! Lycka till!

Kram Agnetha